Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les coques en chocolat
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
La garniture du dôme
- 150 g de mascarpone
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- le jus d'un citron jaune
- 200 g de coulis de framboises
- 15 biscuits sablés au beurre de petit diamètre (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 680.3 kJ / 162.8 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 Std. 35 Min
Dacquoise aux framboises
2h
Entremets fraise façon mille-feuille
5h
Demi-sphère vanille-caramel
7 Std. 30 Min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Crémeux au fromage blanc sur sablé breton
6h
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15h
Mignardises à la mousse de fruit
7u. 45min
Sphère chocolat-mandarine
12h
Mousse vanille-pomme
7 Std.
Bavarois poire-chocolat
14h 30 min
Trianon
3h