Bavarois à l'abricot

Bavarois à l'abricot

4.6 78 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
10 morceaux

Składniki

La génoise
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    110 g
  • de sucre vanillé maison
    1 c. à café
  • de farine
    120 g
La mousse à l'abricot
  • de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
    400 g
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    5
  • d'abricots frais coupés en morceaux
    600 g
  • de sucre en poudre
    150 g
Le miroir d'abricot
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • le jus d'un citron jaune

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 344 kcal / 1444 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 42.9 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...