![Gotowanie 200 g kaszy bulgur Gotowanie 200 g kaszy bulgur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BF6310E8-02CE-4F5D-AE49-9F73B5CB0006/Derivates/D591D3A2-BD67-4EB1-9BEB-6202936277E7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kaszy bulgur (patrz wskazówka)
- 450 g wody
- ½ łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 956.1 kJ / 228.4 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 315.5 mg
Alternatywne przepisy
Gotowanie 500 g kaszy orkiszowej pęczak
35min
Gotowanie 200 g kaszy orkiszowej pęczak
35min
Gotowanie 300 g kaszy bulgur
35min
Gotowanie 500 g kaszy bulgur
35min
Gotowanie 300 g kaszy orkiszowej pęczak
35min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20min
Gotowanie 300 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 min
Gotowanie kaszy bulgur
25min
Gotowanie 400 g kaszy bulgur
35min
Gotowanie kaszy gryczanej
25min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35min
Gotowanie 400 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 min