Soupe de camembert au blanc de poireau et basilic

Soupe de camembert au blanc de poireau et basilic

3.9 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 20 baies roses
  • 250 g d'eau
  • 200 g de blancs de poireau finement émincés et coupés en bâtonnets (3 cm)
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 bouquet de basilic frais équeuté
  • 700 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 300 g de bouillon de légumes reconstitué
  • ½ camembert au lait cru, bien fait, coupé en morceaux
  • 200 g de pâte feuilletée maison
  • 1 jaune d'œuf battu pour la dorure
  • 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 23 g
Kalorie 4381 kJ / 1058 kcal
Tłuszcz 93 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...