Wersje kompatybilne
Craquelins garnis de brouillade aux crevettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre demi-sel
- 6 œufs
- 1 c. à soupe d'eau-de-vie de cidre
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 8 crevettes cuites, décortiquées et détaillées en dés (1 cm)
- 8 craquelins moyens
- 10 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 655 kJ / 157 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minigratins à la grecque
20 min
Salade tiède d'aile de raie aux radis, girolles et noisettes
40 min
Bar au beurre de groseilles
55min
Minitartelettes à la carotte et à la crème d'orange
2h
Verrines bretonnes au lait ribot
30 min
Breizh bowl
13h
Gravlax de saumon à la betterave
8u. 15min
AOUT Verrine ratatouille, oeufs sous pression - Richard Toix
1 Std. 15 Min
Focaccia aux abricots
4 Std.
Bar en croûte de fruits secs
45 min
Cotriade
1h
Brochette de lapin, pomme et pruneau
1h