Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 50 g de lardons fumés
- 1 pincée de thym déshydraté
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 4 huîtres
- 300 g d'eau
- 2 tranches fines de lard fumé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 632 kJ / 150 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coquillages à la fondue de poireaux
35min
Œuf florentin revisité à l'italienne (Zone 2)
2h
Ravioles de volaille des Landes aux asperges blanches et morilles
2 godz. 15 min
Moules marinées à l'espagnole
45 min
Œuf "sur la paille" aux asperges - mouillettes de chorizo - Laurent Clément
1h
Chapon en blanquette
1h 30min
Velouté de potiron aux saint-jacques
40 min
Soufflé de crabe aux fines herbes
55min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 min
Cassolettes de saint-jacques
30 min
Ravioles de saint-jacques, sauce aigre-douce
2 Std. 5 Min
Noix de saint-jacques sur lit de poireau
40 min