![Entrée : huîtres en écume de lard Entrée : huîtres en écume de lard](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D4DADEC4-2B5F-47BA-A4DA-2DA2A81EBDE0/Derivates/4eaa12f1-c8e3-44e1-af15-b1d4913f3b76.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 50 g de lardons fumés
- 1 pincée de thym déshydraté
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 4 huîtres
- 300 g d'eau
- 2 tranches fines de lard fumé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 632 kJ / 150 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet litchi-rose
8 godz.
Langoustines à la vapeur de gingembre
1 godz. 15 min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 min
Ile flottante surprise, velouté asperge-champignon-chorizo (Zone 3)
1 godz. 30 min
Œuf florentin revisité à l'italienne (Zone 2)
2 Std.
Œuf, potimarron et purée avocat-raifort - Bruno Dinel
1 godz. 30 min
Foie gras d'oie à la truffe
72 Std.
Opéra de foie gras
24 Std.
Cailles farcies au foie gras
55 min
Terrine de lapin aux herbes
24 Std.
Lapin à la citronnelle en papillote
1 Std. 10 Min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3h 15min