Podpłomyk cztery sery
TM6 TM5

Podpłomyk cztery sery

4.2 (137 ocen)

Składniki

  • 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
  • 70 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
  • 80 g sera ricotta
  • 120 g wody
  • 270 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczkę soli
  • mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1618 kJ / 386 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy