
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 80 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 70 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 80 g sera ricotta
- 120 g wody
- 270 g mąki pszennej
- 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
- 1 łyżeczkę soli
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1618 kJ / 386 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Mini focaccie
2h 5min
Suflet serowy szybki
55 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 Std. 30 Min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 Std. 30 Min
Placek nadziewany mozzarellą
1 Std. 5 Min
Sos jajeczny do chlebków naan
25 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1h 10 min
Focaccia z kiełbasą
2 Std.