Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyk cztery sery
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
80 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
70 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
80 g sera ricotta
-
120 g wody
-
270 g mąki pszennej
-
1 łyżeczkę proszku do pieczenia
-
1 łyżeczkę soli
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13 g
Kalorie
1618 kJ /
386 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini tarty
1 godz. 45 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1 godz. 40 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Focaccia z brokułami i anchois
2 godz. 15 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min