
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 80 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 70 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 80 g sera ricotta
- 120 g wody
- 270 g mąki pszennej
- 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
- 1 łyżeczkę soli
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1618 kJ / 386 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Sos jajeczny do chlebków naan
25 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Pasta à la Norma
50 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Krem z parmezanu
10 min