Podpłomyk cztery sery

Podpłomyk cztery sery

4.2 151 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • 70 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
  • 80 g sera ricotta
  • 120 g wody
  • 270 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczkę soli
  • mąka pszenna ilość do oprószenia blatu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 13 g
Kalorie 1618 kJ / 386 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...