Podpłomyk cztery sery

Podpłomyk cztery sery

4.2 148 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
    50 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • ząbki czosnku
    2
  • sera mozzarella pokrojonego na kawałki
    80 g
  • sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
    70 g
  • sera ricotta
    80 g
  • wody
    120 g
  • mąki pszennej
    270 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczkę
  • soli
    1 łyżeczkę
  • mąka pszenna ilość do oprószenia blatu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 386 kcal / 1618 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...