Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyk cztery sery
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
80 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
70 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
80 g sera ricotta
-
120 g wody
-
270 g mąki pszennej
-
1 łyżeczkę proszku do pieczenia
-
1 łyżeczkę soli
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13 g
Kalorie
1618 kJ /
386 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min