Urządzenia i Akcesoria
Mus czekoladowy z chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 g brązowego cukru
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
4 jajka
-
½ - 1 łyżeczka chili, mielonego
-
2 - 3 łyżeczki likieru pomarańczowego (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.1 g
Kalorie
1996 kJ /
476.7 kcal
Tłuszcz
29.5 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
42.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowe słoiczki
40 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 godz. 40 min
Bailey's panna cotta
1 godz. 30 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min