Urządzenia i Akcesoria
Mus czekoladowy z chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 g brązowego cukru
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
4 jajka
-
½ - 1 łyżeczka chili, mielonego
-
2 - 3 łyżeczki likieru pomarańczowego (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.1 g
Kalorie
1996 kJ /
476.7 kcal
Tłuszcz
29.5 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
42.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Semifreddo kawowe
6hod. 30min.
Crémeux czekoladowe
3hod. 15min.
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45min.
Bombardino
15min.
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3hod. 40min.
Pomarańczowe zabajone
15min.
Mus czekoladowy
3hod. 20min.
Sos Mojo Amarillo
45min.
Kawowy crème brûlée
2hod. 45min.
Krem angielski (Crème anglaise)
2hod. 25min.
Bailey's panna cotta
1hod. 30min.
Fondant czekoladowy w kokilkach
35min.