Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g brązowego cukru
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 4 jajka
- ½ - 1 łyżeczka chili, mielonego
- 2 - 3 łyżeczki likieru pomarańczowego (opcjonalnie)
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1996 kJ / 476.7 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta
3 Std. 15 Min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 godz. 10 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Mus z białej czekolady
1h
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4h 10min
Pomarańczowe verrines
3 Std. 40 Min
Mus czekoladowy
3sa 20 dk
Crémeux czekoladowe
3 Std. 15 Min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1h 40min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Mus kardamonowy z chałwą, granatem i pistacjami
50 min
Bailey's panna cotta
1h 30 min