
Urządzenia i Akcesoria
Mus czekoladowy z chili
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 g brązowego cukru
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
4 jajka
-
½ - 1 łyżeczka chili, mielonego
-
2 - 3 łyżeczki likieru pomarańczowego (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
476.7 kcal /
1996 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
29.5 g
Węglowodany
42.8 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Gorąca czekolada z brandy
15 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 godz.
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Bailey's panna cotta
1 godz. 30 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 godz. 15 min