Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de farine
- 200 g de noisettes décortiquées
- 200 g de sucre en poudre
- 220 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 3 œufs
- 5 g de levure chimique
- 1 citron jaune non traité
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
- 25 g de mascarpone, très froid
- 30 g de miel liquide
- sucre glace maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2722 kJ / 655 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 48 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux fruits secs
1h 35 min.
Gâteau au chocolat aux cerises
2h 15min
Focaccia sucrée à la noisette
2 godz. 20 min
Cake aux poires très épicé
1 godz. 10 min
Cake à la noix de coco
55 min
Gâteau choco-noisette
1h 40min
Cake macadamia-noisette
45 min
Cake framboise-chocolat blanc
50 min
Gâteau à la noix de coco et chocolat
40 min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1 godz. 20 min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35 min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h