Urządzenia i Akcesoria
Jelebi
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 25 godz.
32 pieces
Składniki
Batter
-
rice flour60 g
-
plain flour260 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
warm water350 g
-
freshly squeezed lemon juice2 drops
-
cornflour1 tbsp
-
rose essence1 tsp
-
natural food colouring (yellow)2 tsp
Syrup
-
white sugar600 g
-
water300 g
-
natural food colouring (yellow)3 tsp
-
cream of tartar2 pinch
-
rose essence2 tsp
Assembly
-
vegetable oil for frying300 - 500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
1.4 mg
Białko
1 g
Kalorie
569.5 kJ /
135.6 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
26.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gulab jamun (Jumbo)
1 godz. 30 min
Peanut chutney
10 min
Lemon rasam
40 min
Pappadums with mint and coriander chutney
50 min
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Samosa with fresh tomato chutney
2 godz.
Carrot halwa
1 godz. 5 min
Seekh kebabs
50 min
Roti
2 godz.
Star anise and pistachio kulfi
24 godz. 20 min
Parathas
1 godz. 30 min
Samosas
1 godz. 35 min