Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 slice bread, cut into pieces (see Tips)
- 500 g water
- 350 g potatoes, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 350 g skinless salmon fillets (approx. 2 fillets)
- 1 tsp olive oil, plus extra for frying
- 2 - 3 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded
- 80 g brown onion
- 12 sprigs fresh coriander, leaves and stalks, cut into thirds
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tsp ginger paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- lemons, cut into wedges for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531.1 kJ / 126.4 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 226.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken tikka masala with saffron rice
4 Std. 40 Min
Balti coconut fish curry
50min
Lamb korma
4h
Tamarind chutney
5 min
Pork vindaloo
2h 20min
Bombay aloo
40min
Baked masala fish
1h 15 min
Everyday Indian curry paste
30min
Gobi masala
30min
Bhuna gosht
1h 20 min
Coconut fish curry
1h 10min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min