Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 slice bread, cut into pieces (see Tips)
- 500 g water
- 350 g potatoes, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 350 g skinless salmon fillets (approx. 2 fillets)
- 1 tsp olive oil, plus extra for frying
- 2 - 3 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded
- 80 g brown onion
- 12 sprigs fresh coriander, leaves and stalks, cut into thirds
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tsp ginger paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- lemons, cut into wedges for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531.1 kJ / 126.4 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 226.9 mg
Alternatywne przepisy
Lentil curry (dahl)
30min
Thai green chicken curry
30min
Balti coconut fish curry
50 min
Lamb saag
1h 30min
Coconut fish curry
1h 10min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 Std. 15 Min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Crab linguine
30min
Beef madras
1h 30min
Goan prawn curry
25 Min
Lamb dhansak
25h 45 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min