Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fish pie filling
- 30 g olive oil
- 500 g boneless white fish fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 120 g smoked salmon, cut into strips (6 x 2 cm)
- 250 g cherry tomatoes (1 punnet), cut into halves
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 brown onion, cut into halves
- 1 leek (approx. 110 g), trimmed and cut into pieces
- 120 g bacon, cut into pieces
Velouté sauce
- 3 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g unsalted butter
- 30 g plain flour
- 130 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 70 g sour cream or pouring (whipping) cream
Mashed potato
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 1000 g floury potatoes (e.g. Red Pontiac, Royal Blue), peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 250 g full cream milk
- butter, for shaving
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2097 kJ / 499 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1327.5 mg
Alternatywne przepisy
Bangers and mixed mash with caramelised onions
45 Min
Balti coconut fish curry
50 Min
Salmon and fennel risotto
30 Min
White fish and lemon risotto
30 Min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 Min
Kedgeree
45 Min
Hearty seafood chowder
45 Min
Seafood and corn chowder
40 Min
Salmon filo spiral
1 Std. 10 Min
Flaky salmon pie with herb dressing
40 Min
Salmon en croute
50 Min
Fish pie
1h 15min