Wersje kompatybilne
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g desiccated coconut
- 700 g cold water, plus extra for soaking rice
- 250 g basmati rice
- 600 - 800 g firm white fish fillets (such as rockling, trevally or cod) cut into pieces (3 cm)
- 1 lime, juice only (approx. 20 g)
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 70 g tamarind pulp
- 150 g hot water
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 garlic cloves
- 80 g brown onion
- 2 fresh long green chillies, cut into halves and deseeded, if desired
- 50 g fresh tomatoes
- 30 g coconut oil
- 1 tsp chilli powder, plus extra to taste (optional)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1672.8 kJ / 398.2 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 541.7 mg
Alternatywne przepisy
Beef rendang
1h 55min
Thai green chicken curry
30 min
Balti coconut fish curry
50 menit
Lamb saag
1j 30 menit
Sambhar
1j 30 menit
Beef madras
1j 30 menit
Rogan josh
1 godz. 35 min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1j
Coconut turmeric fish curry
40 min
Goan prawn curry
25 min
Coconut fish curry
1h 10 min