Steak and kidney pudding

Steak and kidney pudding

5.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 portions

Składniki

Suet pastry
  • plain flour
    200 g
  • suet mix (see Tips)
    100 g
  • fresh thyme leaves only
    5 sprigs
  • mustard powder
    1 tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • cold water
    120 g
Steak and kidney filling
  • oil
    20 g
  • brown onion cut into halves
    1
  • gravy beef cut into pieces (3 cm)
    600 g
  • lamb kidneys cut into quarters and white cores removed
    200 g
  • carrots peeled and cut into pieces (2-3 cm)
    2
  • plain flour
    1 tbsp
  • tomato paste
    1 tbsp
  • Worcestershire sauce
    2 tbsp
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • water
    100 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • fresh mushrooms cut into slices
    200 g
Assembly
  • butter for greasing
  • water
    2200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 492.3 mg
Białko 27.4 g
Kalorie 2232.4 kJ / 531.5 kcal
Tłuszcz 31.8 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Węglowodany 32.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...