Urządzenia i Akcesoria
Rhubarb crumble
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
-
salted butter cut into pieces (1 cm), plus extra to grease100 g
-
rhubarb trimmed and cut into pieces (3 cm)500 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
sugar200 g
-
rolled oats100 g
-
plain flour100 g
-
whipped cream ice cream or custard, to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
111.6 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1646.5 kJ /
393.5 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed Raspberry Jam Pudding
2 Std. 50 Min
Delicious lemon pudding
55 Min
Victoria sponge cake
1 Std. 20 Min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 Min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 Min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min
Custard
10 Min
Rhubarb Crumble
55 Min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Christmas mince pies
1 Std. 40 Min
Raspberry and Apple Crumble
1 Std. 5 Min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min