Lamb korma

Lamb korma

4.2 196 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
6 portions

Składniki

  • brown onions (approx. 300 g), cut into halves
    2
  • piece fresh ginger peeled
    4 cm
  • garlic cloves
    3
  • ground coriander
    2 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • ground cardamom
    ½ tsp
  • sea salt plus extra to taste
    1 tsp
  • dried chilli flakes
    1 tsp
  • boneless lamb shoulder cut into cubes (3-4 cm)
    1000 g
  • ghee or olive oil
    30 g
  • tomato paste
    60 g
  • garam masala
    1 tsp
  • natural yoghurt plus extra to serve
    150 g
  • cooked rice to serve
  • fresh coriander leaves only, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 787 kcal / 3304 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 58 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Sód 573.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...