
Urządzenia i Akcesoria
Lamb korma
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
6 portions
Składniki
-
brown onions (approx. 300 g), cut into halves2
-
piece fresh ginger peeled4 cm
-
garlic cloves3
-
ground coriander2 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground cardamom½ tsp
-
sea salt plus extra to taste1 tsp
-
dried chilli flakes1 tsp
-
boneless lamb shoulder cut into cubes (3-4 cm)1000 g
-
ghee or olive oil30 g
-
tomato paste60 g
-
garam masala1 tsp
-
natural yoghurt plus extra to serve150 g
-
cooked rice to serve
-
fresh coriander leaves only, to serve
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
787 kcal /
3304 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
58 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
573.1 mg