Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pangritata
- 1 garlic clove
- 40 g ciabatta bread (approx. 1 slice), cut into pieces (2 cm)
- 1 sprig fresh parsley, leaves only
- 20 g olive oil
- 30 g pine nuts
Vegetable pasta
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 2000 g water
- 100 g broccoli, broken into florets
- 100 g zucchini, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 1 bunch asparagus, trimmed and cut into thirds
- 50 g sugar snap peas, cut into slices
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 2 garlic cloves
- 100 g fresh mushrooms, cut into quarters
- ½ tsp dried chilli flakes
- 60 g olive oil
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to season
- 500 g fresh pasta (see Tips)
- 60 g salted butter
- 180 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4407.2 kJ / 1049.3 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 71.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.9 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 1091.9 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable lasagne
1 Std. 35 Min
Minestrone
40min
Broccoli and three cheese pasta bake
40min
Mediterranean vegetable bake
50 Min
Penne and vegetables
35min
Pasta alla puttanesca
35min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40min
Asparagus risotto
40min
Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing
30 Min
Spinach and artichoke penne
1h 5 min
Chilli crab pasta
35min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35min