Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1 ¼ cucharaditas de sal
- 800 g de cardo congelado
- 4 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 8 carabineros medianos
- 50 g de vino blanco
- 25 g de pan
- 10 almendras crudas sin piel
- 1 pellizco de pimentón picante
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1135 kJ / 272 kcal
- Białko
- 22.97 g
- Węglowodany
- 8.21 g
- Tłuszcz
- 16.32 g
- Błonnik
- 4.57 g
Alternatywne przepisy
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40 min
Buey de mar relleno a la provenzal
2h
Morucha de Salamanca con setas y crema de boletus
1h
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 min
Calamares en su tinta
1h 5min
Menestra de verduras al estilo de Navarra
1h
Espárragos blancos frescos guisados con huevos de codorniz
40 min
Cardo a la cerveza
25min
Bonito en escabeche
24hod. 25min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 min
Bacalao con ajetes y pilpil
25min
Crema de porrusalda con bacalao y huevas de trucha
35min