Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1 ¼ cucharaditas de sal
- 800 g de cardo congelado
- 4 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 8 carabineros medianos
- 50 g de vino blanco
- 25 g de pan
- 10 almendras crudas sin piel
- 1 pellizco de pimentón picante
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1135 kJ / 272 kcal
- Białko
- 22.97 g
- Węglowodany
- 8.21 g
- Tłuszcz
- 16.32 g
- Błonnik
- 4.57 g
Alternatywne przepisy
Cardo con almendras
20 min
Flan de bacalao con piquillos al ajillo
1 Std.
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Calamares en su tinta
1h 5min
Espárragos blancos frescos con gazpacho de guisantes
40min
Crema de andaricas
50 min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 min
Cardo a la cerveza
25 min
Croquetas de otoño con boletus
2h 45min
Borrajas con gambas
40min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Menestra de verduras al estilo de Navarra
1 Std.