Solomillo ibérico con alcachofas en salsa de choriceros

Solomillo ibérico con alcachofas en salsa de choriceros

4.2 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 1100 - 1200 g de alcachofas frescas (600 g limpias)
  • 10 ramitas perejil fresco
    ½ limón
  • 120 g de cebolla roja en cuartos
  • 2 dientes de ajo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 2 solomillos de cerdo ibérico, cortados en 8 medallones de 3 cm (aprox. 600 g)
  • 8 lonchas de beicon (aprox. 150 g)
  • 50 g de pulpa de pimiento choricero
  • 100 g de vino tinto
  • 200 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 cucharada de maicena (disuelta en 50 g de agua fría)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 30.39 g
Kalorie 1329 kJ / 318 kcal
Tłuszcz 19.23 g
Błonnik 10.01 g
Węglowodany 5.85 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...