Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva
- 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 350 g de falda de cordero (tajo bajo de ternasco) en trozos
- ½ cucharadita de colorante amarillo (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de pimentón
- 50 g de vino blanco
- 1000 g de caldo de verduras
- 1 cucharadita de sal
- 130 g de borrajas limpias (en trozos de 4 cm)
- 300 g de arroz de grano redondo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1587 kJ / 380 kcal
- Białko
- 10.02 g
- Węglowodany
- 41.08 g
- Tłuszcz
- 19.46 g
- Błonnik
- 1.71 g
Alternatywne przepisy
Macarrones con tomate y chorizo
25 min
Cordero guisado con uvas blancas
1 godz.
Fideuá de verduras
40 min
Arroz caldoso
1h 15min
Rancho
1 godz.
Arroz a la zamorana
45 min
Caldo con ternera y verduras
1h 10min
Arroz meloso con verduras
1 godz.
Lentejas con morcilla de Burgos
45 min
Arroz con pollo en adobo y judías verdes
12h 45min
Arroz meloso con codornices
1h 10min
Arroz meloso con cigalas
45 min