Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de piñones
- 20 g de aceite de oliva (y un poco más para engrasar)
- 1 pellizco de sal
- 1000 g de bacalao en salazón remojado y desalado
- 600 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2650 kJ / 634 kcal
- Białko
- 86.15 g
- Węglowodany
- 1.01 g
- Tłuszcz
- 31.72 g
- Błonnik
- 2.97 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con salsa de almendras
35min
Bacalao al vapor sobre crema de guisantes y calabaza
30 min
Merluza de pincho con jugo de gallo (Iago Castrillón)
1h 50min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Bacalao a la catalana con pasas y piñones
45 min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Bacalao mozárabe
50min
Bacalao confitado con pimientos rojos y emulsión de pilpil
1h 10min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1 godz.
Bacalao encebollado con judías verdes crujientes
40min
Bacalao con coulis de tomate fresco y albahaca para dos
25min
Bacalao Club Ranero
1 godz.