Wersje kompatybilne
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di pecorino Romano a pezzi (3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli cottura 17 minuti
- 50 g di vino bianco
- 770 g di brodo vegetale caldo
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b. per mantecare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2156 kJ / 515 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto lardo e crescenza al miele
35min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min
Penne risottate alla vodka
35min
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto al Barolo
30min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1u.
Risotto allo champagne con lardo di Colonnata
40min
Risotto cacio e pere
40min
Spaghettoni cacio e pepe
25min
Risotto alla birra
35min