Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 60 g di amido di mais (maizena)
- 120 g di farina tipo 00
- 2 cucchiaini di lievito in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- 150 g di burro freddo e a pezzi
- 30 g di acqua fredda
Ripieno
- 300 g di acqua
- 800 - 1000 g di zucchine a pezzi (3-4 cm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di cipolle in quarti
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 70 g di latte
- 100 g di prosciutto cotto a cubetti
- 4 uova
- 50 - 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strüdel salato di zucca e ricotta
2h
Zucchine ripiene
1 Std. 10 Min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1h 50 min.
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1h 30min
Strudel di verdure
2h
Torta salata al tonno e ciliegini
1h 30min
Torta salata tricolore
1h 20min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Brisèe ratatouille
1h 30min
Torta salata con melanzane e pomodoro
1h
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Crostata salata di spinaci
1h