Quiche di zucchine e prosciutto cotto

Quiche di zucchine e prosciutto cotto

3.9 254 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

Impasto
  • 60 g di amido di mais (maizena)
  • 120 g di farina tipo 00
  • 2 cucchiaini di lievito in polvere
  • ½ cucchiaino di sale
  • 150 g di burro freddo e a pezzi
  • 30 g di acqua fredda
Ripieno
  • 300 g di acqua
  • 800 - 1000 g di zucchine a pezzi (3-4 cm)
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di cipolle in quarti
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 70 g di latte
  • 100 g di prosciutto cotto a cubetti
  • 4 uova
  • 50 - 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato a piacere
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe macinato fresco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 309 kcal / 1293 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...