Risotto con salsiccia e uva

Risotto con salsiccia e uva

4.3 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di scalogno a metà
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • salsiccia di maiale spellata e sbriciolata
    200 g
  • di riso tipo Carnaroli (cottura 14 min)
    320 g
  • di vino bianco secco
    50 g
  • di acqua
    700 g
  • di sale
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne, fatto in casa
  • di uva bianca gli acini a metà e privati dei semi
    150 g
  • di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 539 kcal / 2255 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...