Risotto con salsiccia e uva

Risotto con salsiccia e uva

4.4 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di scalogno a metà
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 200 g salsiccia di maiale spellata e sbriciolata
  • 320 g di riso tipo Carnaroli (cottura 14 min)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne, fatto in casa
  • 150 g di uva bianca gli acini a metà e privati dei semi
  • 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15.8 g
Kalorie 2255 kJ / 539 kcal
Tłuszcz 23.3 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...