Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di sedano a pezzi (3 cm)
- 50 g di carote a pezzi (3 cm)
- 100 g di cipolle a pezzi (3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 carciofi a fettine
- 800 g di carne di vitello in un solo pezzo (sottofesa)
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco + q.b.
- 350 g di latte
-
250
g di brodo di carne
lub 250 g di acqua e ½ cucchiaino di dado di carne fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 45.6 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30min
Coniglio in umido
1h 25min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1h 10min
Spezzatino di manzo con patate
1h 10min
Arrosto di lonza con purè di patate
1h 30min
Roastbeef
55 min
Arrosto di vitello arrotolato
2 godz.
Arrosto di tacchino ripieno
1h 30min
Stracotto di manzo in umido
1h 30min
Tasca di vitello ripiena
1h 20min
Ossobuco alla milanese
1h 10min
Ossibuchi agli asparagi
1h 30min