Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della torta
- 120 g di zucchero
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 300 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 15 g di Alchermes
Ripieno
- 250 g di pane bianco a fette
- 150 g di latte
- 150 g di acqua
- 150 g di bietola, le foglie lavate
- 50 g di burro a pezzi
- 150 g di uvetta, ammollata e strizzata
- 100 g di pinoli
- 120 g di zucchero
- 2 tuorli
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di amaretti sbriciolati
- 15 g di Alchermes
Terminare la preparazione
- 20 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2121 kJ / 501 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pandolce genovese
1h 30min
Quiche salata ai carciofi
1h 20 min.
Scarpazza sarzanese
2 Std. 30 Min
Torta pasqualina (senza glutine)
2 Std.
Torta salata di bietole
1h
Torta pasqualina
2 Std. 5 Min
Cardi gratinati
40 min.
Scarpaccia
1h
Torta salata bietole e uova
2 Std.
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Torta salata di zucca e spinaci
1 Std. 50 Min