Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cod fillets, skinless (approx. 200 g each)
- 3 ¼ tsp salt, to taste
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 800 g water, plus extra for washing
- 700 g new potatoes, fitting through hole in mixing bowl lid
- 150 g onions, halved
- 30 g olive oil
- 400 g canned crushed tomatoes
- 200 g fresh tomatoes, cut in wedges
- 30 g raisins
- 100 g pitted black olives
- 20 g pine nuts
- 20 g capers
- 1 tsp dried red chillies
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2231 kJ / 533.2 kcal
- Białko
- 48.4 g
- Węglowodany
- 51.9 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 2525.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Raw Asian Salad
10min
Sumac-spiced Houmous
5min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Lemon and Parmesan Chicken with Courgetti
30 min
Fennel Salad with Orange and Pine Nuts (TM6)
20 min
Steamed Stuffed Chicken with Cumin Rice and Ribbon Vegetables
45 min
Cauliflower Rice with Crunchy Peanut Sauce and Vegetables
40 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30 min