Spiced Butternut Squash Bundt Cake with Maple Glaze
TM6

Spiced Butternut Squash Bundt Cake with Maple Glaze

4.0 (2 oceny)

Składniki

Spiced Butternut Squash Bundt Cake

  • vegetable oil, to grease
  • 225 g butternut squash, peeled, diced (½ in.)
  • 170 g vegetable oil
  • 2 egg, large (65-70 g)
  • 150 g sugar
  • 150 g brown sugar
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp Chinese five-spice powder
  • 1 tsp baking soda
  • 225 g all-purpose flour

Maple Glaze

  • 225 g powdered sugar
  • 45 g maple syrup
  • 30 g whole milk
  • 85 g butter, unsalted
  • 1 pinch salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1868.1 kJ / 446.5 kcal
Białko
3.7 g
Węglowodany
62.8 g
Tłuszcz
21.4 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Błonnik
0.9 g
Sód
333.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy