Spiced Butternut Squash Bundt Cake with Maple Glaze

Spiced Butternut Squash Bundt Cake with Maple Glaze

4.7 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 portion

Składniki

Spiced Butternut Squash Bundt Cake
  • vegetable oil to grease
  • butternut squash peeled, diced (½ in.)
    225 g
  • vegetable oil
    170 g
  • egg, large (65-70 g)
    2
  • sugar
    150 g
  • brown sugar
    150 g
  • salt
    1 tsp
  • Chinese five-spice powder
    1 tsp
  • baking soda
    1 tsp
  • all-purpose flour
    225 g
Maple Glaze
  • powdered sugar
    225 g
  • maple syrup
    45 g
  • whole milk
    30 g
  • butter, unsalted
    85 g
  • salt
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 333.4 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 1868.1 kJ / 446.5 kcal
Tłuszcz 21.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 62.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...