
Urządzenia i Akcesoria
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
wątróbki drobiowej np. z indyka lub kurczaka, oczyszczonej, pokrojonej na kawałki250 g
-
jajka2
-
wiśniówki50 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
wiśni, mrożonych, bez pestek450 g
-
cukru50 g
-
wody50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
kromki pieczywa opiekane (np. chałka), do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
326.5 kcal /
1365.9 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
23.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Sód
226.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska