Urządzenia i Akcesoria
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g wątróbki drobiowej np. z indyka lub kurczaka, oczyszczonej, pokrojonej na kawałki
-
2 jajka
-
50 g wiśniówki
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
450 g wiśni, świeżych, bez pestek450 g wiśni, mrożonych, bez pestek
-
50 g cukru
-
50 g wody
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
kromki pieczywa opiekane (np. chałka), do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
226.4 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
1365.9 kJ /
326.5 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Węglowodany
23.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
4 godz. 45 min
Ocet jabłkowy z porzeczkami
1 godz. 30 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Olej aromatyzowany liśćmi selera
8 godz. 15 min
Marmolada z całych jabłek
3 godz.
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.
Konfitura z dyni
40 min
Agrestowy chutney
40 min
Sos cumberland
15 min
Dżem borówkowy
45 min
Ser labneh z ziołami w oliwie
85 godz. 25 min