Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
TM6 TM5

Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową

2.9 (26 ocen)

Składniki

  • 120 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 250 g wątróbki drobiowej, np. z indyka lub kurczaka, oczyszczonej, pokrojonej na kawałki
  • 2 jajka
  • 50 g wiśniówki
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 450 g wiśni, mrożonych, bez pestek
    lub 450 g wiśni, świeżych, bez pestek
  • 50 g cukru
  • 50 g wody
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • kromki pieczywa, opiekane (np. chałka), do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1365.9 kJ / 326.5 kcal
Białko
10.7 g
Węglowodany
23.6 g
Tłuszcz
20.2 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Błonnik
1.6 g
Sód
226.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy