Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową

Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową

3.0 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • masła pokrojonego na kawałki
    120 g
  • wątróbki drobiowej np. z indyka lub kurczaka, oczyszczonej, pokrojonej na kawałki
    250 g
  • jajka
    2
  • wiśniówki
    50 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • wiśni, mrożonych, bez pestek
    450 g
    450 g wiśni, świeżych, bez pestek
  • cukru
    50 g
  • wody
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • kromki pieczywa opiekane (np. chałka), do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 326.5 kcal / 1365.9 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 23.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 226.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...