Urządzenia i Akcesoria
Lamb Meatballs, Minty Pea Houmous and Flatbreads
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions
Składniki
Pickled Red Cabbage
-
red wine vinegar125 g
-
caster sugar10 g
-
fine sea salt10 g
-
red cabbage cored, cut in pieces (5 cm)250 g
Pea Houmous
-
water500 g
-
frozen peas125 g
-
fresh mint leaves only5 g
-
tinned chickpeas drained, rinsed (1 x 400 g tin)240 g
-
olive oil40 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
tahini (see tip)3 Tbsp
-
lemon juice30 g
Tahini Yoghurt Sauce
-
plain yoghurt (see tip)100 g
-
tahini60 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
lemon freshly squeezed juice only1
Meatballs
-
garlic cloves2
-
lamb mince800 g
-
medium eggs2
-
fine sea salt2 tsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
smoked paprika2 tsp
Flatbreads
-
strong white bread flour plus extra for dusting175 g
-
plain yoghurt250 g
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
caster sugar½ tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2326 mg
Białko
41 g
Kalorie
3765 kJ /
900 kcal
Tłuszcz
53 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1hod.
Sticky Sesame Chicken
40min.
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1hod. 15min.
Butter Chicken
50min.
Sweet Chilli Chicken with Slaw
2hod.
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min.
Lamb Burgers with Garlic Herb Mayo
1hod. 15min.
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min.
Greek Chicken with Orzo and Feta
2hod.
Prawn and Chorizo Paella
45min.
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2hod. 25min.
Thai Peanut Chicken with Coconut Rice
1hod.