Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peperoncino secco (opcjonalnie)
- 70 g di porro a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di lattuga romana la striscioline (1 cm)
- 25 g di uvetta
- 2 ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1200 g di acqua
- 320 g di pasta integrale di farro
- 30 g di pinoli
- 20 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di quinoa (senza glutine)
55 dk
Penne di farro con pesce spada
40 dk
Carbonara vegetariana
30 Min
Mezzelune di melanzane e quinoa (vegan)
55 dk
Insalata di riso, frittata e verdure
50 dk
Insalata di riso con verdure e pistacchi
35 dk
Sorgo con mandorle e peperoni (vegan)
50 dk
Pasta integrale con ragù di verdure e frittatina
40 dk
Insalata di pasta integrale con prosciutto crudo, melone e fagiolini
55 dk
Zuppa di quinoa con polpettine di coniglio
55 dk
Gnocchi di carote con crema di zucchine
1h 20min
Crostino con pesto di asparagi, pistacchi e ceviche di gamberi
35 dk