Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peperoncino secco (opcjonalnie)
- 70 g di porro a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di lattuga romana la striscioline (1 cm)
- 25 g di uvetta
- 2 ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1200 g di acqua
- 320 g di pasta integrale di farro
- 30 g di pinoli
- 20 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 59.4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Insalata di pasta alle erbe con fagiolini e patate
35 min
Spaghetti con agretti, pomodorini e capperi
50 min
Insalata di riso verde ai gamberi
1u. 50min
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3u. 30min
Lasagne di tacchino con crema di zucca
1 Std. 40 Min
Sciroppo zenzero e citronella
Brak ocen
Bevanda alle mandorle
10min
Orecchiette cicoria e mozzarella
40 min
Insalata di pasta con pomodori e spinaci
55 min
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1h 30min
Trofie con fiori di zucca, zucchine e crudo
40 min
Trofie con verdure alle erbe
40 min