Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pancetta coppata a fette sottili
- 150 g di cozze fresche, sgusciate e ben scolate
- 300 g di acqua
- 200 g di cimette di cavolfiore
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 6 uova
- 80 g di Gorgonzola dolce a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata con verdure
35min
Frittata con carciofi
40min
Frittata zucchine, carote e cicoria
50min
Frittata di bietole, patate e cipolla
55min
Frittata di asparagi e frutta secca
1h
Insalata di carciofi e fagioli
1h 5min
Sformato di finocchi
1h
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1 Std. 10 Min
Frittata autunnale
1h 15min
Involtini di verza capunet agrodolci
35min
Sauté di champignon, zucchine e prosciutto
25min
Frittata broccoli e prosciutto
35min