Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di cipolle rosse di Tropea, a fette sottili
- 50 g di aceto di vino rosso
- 1000 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati freschi, e puliti
- 1 limone, preferibilmente biologico, a fette
- 1000 g di acqua
- 2 pizzico di sale
- 400 g di pomodori ciliegino a metà
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1131 kJ / 270 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35min
Branzino al sale aromatico
55min
Orata al sale
40min
Salmone fresco in insalata di fagiolini e uova
40min
Insalata di mare
1h 30min
Insalata di gamberi e fagioli cannellini
40min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30min
Insalata di farro e vongole in vasetto
1h
Filetti di branzino con salsa agli asparagi
45min
Caesar salad
45min
Insalata di gamberi alla siciliana
40min
Polpo in bottiglia
9 Std. 10 Min