Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di cipolle rosse di Tropea, a fette sottili
- 50 g di aceto di vino rosso
- 1000 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati freschi, e puliti
- 1 limone, preferibilmente biologico, a fette
- 1000 g di acqua
- 2 pizzico di sale
- 400 g di pomodori ciliegino a metà
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1131 kJ / 270 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pepata di cozze
55 Min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Insalata di gamberi alla siciliana
40min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30min
Cozze al vino bianco
40min
Tartare al salmone
1h
Insalata di gamberi e fagioli cannellini
40min
Coni di bresaola e caprino con salsa di rucola
30min
Orata al sale
40min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1h
Cozze allo zafferano
55 Min
Filetti di rombo in salsa di noci
2h 30min