Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 5 foglie di menta fresca, lavate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di melanzane violette rotonde a dadini (1 cm circa)
- 2 ½ cucchiaini di sale, preferibilmente integrale + q.b.
- 1200 g di acqua
- 320 g di pasta secca tipo caserecce
- 60 g di semi misti
- 20 g di uvetta, ammollata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2104 kJ / 503 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 Min
Penne melanzane e menta
50 Min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 Min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 Min
Carbonara vegana
30 Min
Pappardelle rucola e ricotta
1 Std.
Tortini di fave vegetariani ripieni (kibbeh)
1 Std. 40 Min
Fusilli e melanzane
25 Min
Penne al ragù vegetale, finocchietto selvatico e scaglie di Parmigiano reggiano DOP (di Francesca Romana Barberini)
35 Min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 Min
Caserecce di farro con seitan, zucchine e daikon
30 Min
Tagliatelle di kamut ai funghi (vegan)
1 Std. 40 Min