Caserecce ai semi, uvetta e melanzane (vegan)

Caserecce ai semi, uvetta e melanzane (vegan)

4.4 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchio di aglio
    1
  • peperoncino secco piccante
    1
  • di menta fresca lavate
    5 foglie
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di melanzane violette rotonde a dadini (1 cm circa)
    350 g
  • di sale preferibilmente integrale + q.b.
    2 ½ cucchiaini
  • di acqua
    1200 g
  • di pasta secca tipo caserecce
    320 g
  • di semi misti
    60 g
  • di uvetta ammollata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata.
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 503 kcal / 2104 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...