Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de lait entier
- 150 g de pain d'épices, coupé en morceaux
- 6 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 litre
- Kalorie
- 7119 kJ / 1703 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 218 g
- Tłuszcz
- 71 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épices
3 Std.
Knuspertaler (petits gâteaux de Noël aux graines)
1h 30min
Iles flottantes aux carambars
1h 20min
Sapin en riz soufflé, canneberges et pistaches
1h 30min
Coupelles de chocolat
2 godz. 45 min
Pâtes au cacao
48 Std.
Liqueur au café et à la cannelle
35min
Mousse glacée à la menthe
12 godz.
Glace façon "Viennetta" vanille-chocolat
8h 50min
Liqueur aux fruits rouges
25min
Guimauves à la fraise
3u. 35min
Orange givrée
12 godz.