
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 kawałków
Składniki
-
świeżych drożdży pokruszonych30 g
-
cukru1 łyżeczka
-
wody350 g
-
mąki pszennej700 g
-
soli1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia50 g
-
ząbki czosnku2
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół20
-
oregano, suszonego1 ½ łyżki
-
soli gruboziarnistej½ - 1 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
264.9 kcal /
1108.3 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
47.3 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
316.5 mg