Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 350 g wody
- 700 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 2 ząbki czosnku
- 20 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 1 ½ łyżki oregano, suszonego
- ½ - 1 łyżeczki soli gruboziarnistej
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1108.3 kJ / 264.9 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 316.5 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2h 10min
Focaccia z figami i rozmarynem
2h
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
2u. 5min
Mini focaccie
2u. 5min
Mini foccacie z oregano
3 Std. 40 Min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Chrupiąca focaccia
2h 10min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45min
Focaccia z cebulą
2u. 20min
Focaccia
2 godz. 50 min