Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de chabacanos, maduros, sin semilla y en trozos
- 50 g de agua
- 30 g de vinagre, y un poco mas para rociar
- 80 g de jitomate, maduro y en trozos
- ½ cdita de paprika dulce, y un poco más para espolvorear
- 1 pizca de sal, o al gusto
- 40 g de jamón serrano, en rebanadas
-
150
g de queso de cabra, desmoronado
lub 150 g de queso feta, en cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 964 kJ / 231 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 372 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de calabacitas
40 min
Crema de pimiento con calabacitas
30 min
Crema de jitomate
30 min
Crema de zanahoria y jengibre
55 min
Sopa de poro y papa
30 min
Sopa de cebolla
1h 10 min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min
Sopa de jitomate y elote
40 min
Crema de flor de calabaza
30 min
Sopa fría de yogur con cilantro
5min
Gazpacho de pepino y hierbabuena
40 min
Crema fría de aguacate
10min