![Chile güero relleno de calamares Chile güero relleno de calamares](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/615ADC8B-760A-4968-BE80-A42730A5280E/Derivates/D5DEDC2C-650A-49BE-8585-D77718CD82C1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 chiles güeros
- 1700 g de agua
- 30 g de vinagre blanco
- 1 ½ cda de azúcar
- 110 g de pulpa de maracuyá
- 10 g de jugo de limón, recién exprimido
- 1 ramita de cilantro
- 85 g de bulbo de hinojo
- 1 diente de ajo, pelado
- 40 g de aceite de oliva
- 180 g de calamar baby, limpio y cortados en aros
- ½ cdita de sal gruesa
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 785 kJ / 187 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicharrón en salsa verde
35min
Mole de olla
35min
Esquites asados de Coyoacán
30min
Lomo de cerdo en salsa de mandarina y nuez
1h 20min
Sopa miso
40min
Higos rellenos de crema de cocoa, café y ron
1j
Sal de romero
5 menit
Balotina de pollo en salsa de pimiento rojo Al vacío
2h 10 min
Huevos ahogados en cazuela
45min
Huevos al albañil
25 menit
Palanqueta de cacahuate TM6
1 Std. 30 Min
Espárragos con salsa de jamiaca
40min