![Bûche express au praliné Bûche express au praliné](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/031629C1-BC60-412A-97A4-08BC867AD84D/Derivates/1C78EBE2-1C70-4886-92CA-C98F606BC224.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit roulé express
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre demi-sel
- 100 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
La ganache au praliné
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 150 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 40 g de pralin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2154 kJ / 515 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Gâteau de Pâques
13 Std.
Gâteau de Pâques
1 godz. 55 min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2 Std. 30 Min
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 Std. 30 Min
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné
3 Std.
Nid de Pâques
1sa 45 dk
Bavarois aux trois chocolats
15 Std.
Trianon
3 Std.
Biscuit roulé
1h 50min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1小时 20 分钟