Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit roulé express
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre demi-sel
- 100 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
La ganache au praliné
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 150 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 40 g de pralin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2154 kJ / 515 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Bavarois aux trois chocolats
15 Std.
Génoise
1 Std. 50 Min
Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné
3h
Nid de Pâques
1 godz. 45 min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1 godz. 20 min
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Ganache au chocolat
20 min
Entremets aux 2 chocolats
2h 15min
Génoise au chocolat
45 min
Trianon
3h