Bûche roulée vanille-chocolat

Bûche roulée vanille-chocolat

4.6 377 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 parts

Składniki

La pâte à biscuit roulé au chocolat
  • 4 œufs
  • 2 jaunes d'œufs
  • 125 g de sucre en poudre
  • 25 g de farine de blé
  • 25 g de fécule de pomme de terre
  • 25 g de cacao en poudre amer
  • 55 g de beurre fondu
La crème mascarpone à la vanille
  • 30 g de sucre vanillé maison
  • 250 g de mascarpone
  • 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 0 mg
Białko 7.6 g
Kalorie 1881.5 kJ / 451.1 kcal
Tłuszcz 34.6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 27.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...