![Bûche roulée vanille-chocolat Bûche roulée vanille-chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37DD4285-0359-4ED4-8885-CAB65C76F469/Derivates/aa534b91-c055-42a2-aa43-09b235e176c0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à biscuit roulé au chocolat
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 125 g de sucre en poudre
- 25 g de farine de blé
- 25 g de fécule de pomme de terre
- 25 g de cacao en poudre amer
- 55 g de beurre fondu
La crème mascarpone à la vanille
- 30 g de sucre vanillé maison
- 250 g de mascarpone
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1881.5 kJ / 451.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30min
Bûche de Noël façon forêt-noire
2h 30min
Bûche roulée noisette-café
1h 20min
Bavarois aux trois chocolats
15 godz.
Bûche express au praliné
45min
Entremets aux 2 chocolats
2 godz. 15 min
Gâteau de Pâques
13h
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3h
Bûche royale
3 Std. 50 Min
Gâteau à la pâte à tartiner et aux poires
1 Std. 45 Min
Nid de Pâques
1 Std. 45 Min
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min