![Brioche suisse aux pépites de chocolat Brioche suisse aux pépites de chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/96ccfd4f-7c57-412c-8166-e5261ce6b83d/Derivates/682be691-8b0f-4d1d-a806-eae2377e432e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème pâtissière
- 250 g de lait
- 25 g de fécule de maïs
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de sucre vanillé maison
- 40 g de sucre en poudre
La pâte à brioche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 2 pincées de sel
- 25 g de sucre en poudre
- 140 g de lait
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 60 g de pépites de chocolat
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1986 kJ / 475 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2ч.
Roulés briochés au chocolat
2h 40min
Brioche "super bonne"
3ч.
Baguette viennoise
4 godz. 25 min
Brioche de Jeanne
4 godz. 15 min
Bun à burger
4 Std. 10 Min
Baguette express
2ч. 35 мин.
Chouquettes
1 godz.
Panini jambon-fromage
2h 45min
Beignets au four
2ч.
Pain au chocolat
24sa
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 min