Brioche suisse aux pépites de chocolat

Brioche suisse aux pépites de chocolat

4.6 831 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La crème pâtissière
  • 250 g de lait
  • 25 g de fécule de maïs
  • 1 œuf
  • 1 jaune d'œuf
  • 30 g de sucre vanillé maison
  • 40 g de sucre en poudre
La pâte à brioche
  • 300 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 10 g de levure boulangère fraîche
  • 2 pincées de sel
  • 25 g de sucre en poudre
  • 140 g de lait
  • 80 g de beurre coupé en morceaux
  • 60 g de pépites de chocolat
  • 1 œuf

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10.2 g
Kalorie 1986 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...