![Pain au lait (Simplicité) Pain au lait (Simplicité)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51175D9F-0C19-436A-921A-7126AC7AEA16/Derivates/2a101faf-8676-4781-bf4f-e99855c3f6d9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le saladier
- 300 g de lait
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée,
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 20 g de sucre en poudre
- 550 g de farine à pain
- 1 ½ c. à café rase de sel
- 1 œuf, légèrement battu pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2 godz.
Brioche "super bonne"
3h
Baguette viennoise
4 godz. 25 min
Brioche de Jeanne
4h 15min
Pain Cocotte
3h
Baguette express
2 Std. 35 Min
Sorbet aux fruits (Simplicité)
10 Min
Pain express (Simplicité)
1 Std. 15 Min
Pain cocotte
2 godz. 20 min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45min
Sorbet aux fruits (Découverte)
10 Min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1 Std. 25 Min