Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le saladier
- 300 g de lait
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée,
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 20 g de sucre en poudre
- 550 g de farine à pain
- 1 ½ c. à café rase de sel
- 1 œuf, légèrement battu pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Baguette express
2h 35min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Pain au yaourt
1h 50min
Pain cocotte
2h 20min
Pain Cocotte
3h
Pain de mie
3 godz. 20 min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 Min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Pain express (Simplicité)
1h 15min
Brioche "super bonne"
3h
Brioche de Jeanne
4h 15 min