Galette des Rois à la frangipane

Galette des Rois à la frangipane

3.9 708 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 parts

Składniki

  • 175 g de beurre doux 150 g préalablement congelés en morceaux et 25 g pour la frangipane
  • 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 75 g d'eau froide
  • 1 pincée de sel
  • 120 g de sucre en poudre
  • 2 jaunes d'œufs
  • 10 g de fécule de maïs
  • 130 g de lait
  • 100 g d'amandes en poudre
  • 1 œuf entier
  • ½ c. à café d'extrait naturel d'amande

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 8.8 g
Kalorie 2220.2 kJ / 538 kcal
Tłuszcz 36.7 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 41.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...