Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 400 g de lait
- 2 gros œufs
- 90 g de sucre roux
- 400 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1061 kJ / 254 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 godz. 45 min
Crème au chocolat
3 Std. 25 Min
Riz au lait
1 Std.
Crème dessert aux deux saveurs
1 Std. 15 Min
Œufs au lait et à la vanille
5 godz.
Crème au café
2h 30min
Crème dessert à la vanille
1 godz. 25 min
Crème express chocolat-vanille
20min
Petits gâteaux de semoule à la framboise
25 Min
Crèmes au chocolat light
1 godz. 25 min
Petits pots de crème à la vanille
1 godz. 35 min
Semoule au chocolat
50 Min