Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 400 g de lait
- 2 gros œufs
- 90 g de sucre roux
- 400 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1061 kJ / 254 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crème au praliné
2h 20min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 godz. 45 min
Crèmes au chocolat light
1h 25min
Crème au chocolat
3h 25 min.
Crème à la pâte de speculoos
2u. 40min
Crème express chocolat-vanille
20 min
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15min
Crème dessert aux deux saveurs
1h 15 min
Crémeux de Carambar
2h 30 min
Crème au café
2h 30 min
Petits pots de crème à la vanille
1h 35 min
Œufs au lait et à la vanille
5h