Tarte aux fraises

Tarte aux fraises

4.0 369 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 parts

Składniki

La pâte brisée sucrée
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    250 g
  • de beurre doux et un peu pour le moule
    125 g
  • de sucre en poudre
    40 g
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée
La crème pâtissière
  • gousse de vanille fendue dans la longueur
    ½
  • de lait
    350 g
  • de fécule de maïs
    30 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de beurre doux (opcjonalnie)
    35 g
La finition
  • de fraises coupées en deux ou en quatre
    500 g
  • fruits rouges frais variés pour la décoration
    quelques
  • copeaux de chocolat pour la décoration
    quelques

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 431.6 kcal / 1804.5 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 45.6 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...