Tarte au citron destructurée

Tarte au citron destructurée

4.5 906 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 portions

Składniki

Le croustillant aux épices
  • de biscuits speculoos coupés en deux
    80 g
  • de beurre
    15 g
Le lemon curd
  • citrons jaunes non traités ziste retiré, coupés en quartiers et épépinés, à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2
  • de beurre
    70 g
  • œufs
    2
  • jaune d'œuf
    1
  • de sucre en poudre
    125 g
La meringue
  • blancs d'œufs
    3
  • de sucre en poudre
    90 g
  • de jus de citron
    15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 341.5 kcal / 1428.8 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 61.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...