Tarte au citron destructurée

Tarte au citron destructurée

4.5 921 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 portions

Składniki

Le croustillant aux épices
  • 80 g de biscuits speculoos coupés en deux
  • 15 g de beurre
Le lemon curd
  • 1 - 2 citrons jaunes non traités ziste retiré, coupés en quartiers et épépinés, à ajuster en fonction des goûts
  • 70 g de beurre
  • 2 œufs
  • 1 jaune d'œuf
  • 125 g de sucre en poudre
La meringue
  • 3 blancs d'œufs
  • 90 g de sucre en poudre
  • 15 g de jus de citron

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 341.5 kcal / 1428.8 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 61.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...