![Tarte au citron destructurée Tarte au citron destructurée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/643D9CEB-6457-4F89-87B8-ACCC10FA4D9E/Derivates/329bd34d-9e56-43a0-9b35-24b2b40527d8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant aux épices
- 80 g de biscuits speculoos, coupés en deux
- 15 g de beurre
Le lemon curd
- 1 - 2 citrons jaunes non traités, ziste retiré, coupés en quartiers et épépinés, à ajuster en fonction des goûts
- 70 g de beurre
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 125 g de sucre en poudre
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 15 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1428.8 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 61.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte sans cuisson aux fraises et speculoos
45 Min
Crémeux de Carambar
2 Std. 30 Min
Pannacotta au coulis de mangue
4 godz. 15 min
Pannacotta au lemon curd
1 Std. 45 Min
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2 godz. 15 min
Mousse vanille-pomme
7 godz.
Verrines choco-caramel-speculoos
3h 40min
Fraîcheur de nectarine en verrines
25 Min
Pannacotta au foie gras et coulis de mangue
2 godz. 15 min
Tarte au citron destructurée
20 Min
Fruité acidulé
50 min
Délice pomme-speculoos
12h