Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de castanha e aipo
- 30 g azeite
- 400 g bolbo de aipo cortado em pedaços
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 200 g castanhas descongeladas
- 20 g farelo de aveia
- 900 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de pimenta
- 15 g sumo de limão
Azeite aromático
- 100 g azeite
- 1 c. sopa de alecrim
- 40 g sementes de sésamo torradas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 221 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de couve-flor com pinhões
40min
Creme de batata-doce, coco e cardamomo
55min
Creme de aveia com agrião
35min
Vichyssoise de agrião
35min
Creme de couve-flor com profiteroles de tomate seco
2 godz. 25 min
Sopa de frango e lentilhas
40min
Sopa fria de alperce, pepino e hortelã
10min
Creme de feijão-manteiga e pesto
35min
Creme de aipo e maçã
30 Min
Sopa de cenoura e canónigos
35min
Creme de castanha e caril
50min
Creme de beterraba
40min