Torta salata tricolore

4.8 547 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Pasta brisée
  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro a pezzi piccoli
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua
Ripieno
  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di zucchine a listarelle
  • 150 g di peperoni rossi puliti e a listarelle
  • 1 cucchiaino di basilico fresco tritato o secco
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 uova
  • 125 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 100 g di prosciutto cotto (circa 4 fette), a fette sottili

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 377.5 kcal / 1579.4 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 26.5 g
Węglowodany 22.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Sód 592 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...