Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 540 g di acqua
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 cucchiaino raso di noce moscata in polvere
- 300 g di carote, pelate e a rondelle (0,5 cm)
- 300 g di cimette di cavolfiore romanesco lavate (vedere consiglio)
- 150 g di olive taggiasche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 770.2 kJ / 184.1 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 392.4 mg
Alternatywne przepisy
Verdure al vapore con salsa al curry
1j 10 menit
Contorno di zucchine e carote con formaggio
20p
Frittata zucchine, carote e cicoria
50min
Riso basmati con zucchine, pepe e coriandolo
35p
Verdure miste al cartoccio
35p
Fagiolini in gremolada
30 min.
Merluzzo al vapore con riso e spinaci
30 min.
Insalata tiepida di asparagi e uova barzotte
1h
Mezze penne in fantasia di verdure al Varoma
1óra 15p
Filetto di nasello con contorno di finocchi e arance
30 min.
Pollo al vapore con carciofi su letto di agretti
50min
Insalatona con asparagi al Varoma
45 min