Pesto di pomodori secchi

Pesto di pomodori secchi

4.9 282 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
350 g

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di mandorle pelate
  • 150 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati (peso netto)
  • 20 g di basilico fresco lavato, i gambi e le foglie
  • 10 g di capperi sott'aceto
  • 100 g olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di paprika piccante (opcjonalnie)
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie) senz'anima

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 350 g

Sód 1301.8 mg
Białko 46.4 g
Kalorie 6907.4 kJ / 1650.9 kcal
Tłuszcz 132.4 g
Błonnik 22.1 g
Tłuszcz nasycony 25.4 g
Węglowodany 91.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...