Pesto di pomodori secchi
TM31 TM5 TM6

Pesto di pomodori secchi

4.9 (249 ocen)

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di mandorle pelate
  • 150 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati (peso netto)
  • 20 g di basilico fresco lavato, i gambi e le foglie
  • 10 g di capperi sott'aceto
  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di paprika piccante (opcjonalnie)
  • 1 spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 350 g
Kalorie
6907.4 kJ / 1650.9 kcal
Białko
46.4 g
Węglowodany
91.9 g
Tłuszcz
132.4 g
Tłuszcz nasycony
25.4 g
Błonnik
22.1 g
Sód
1301.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy